Over Nannette

Nannette Poortinga (1989) is schrijver en theatermaker. Ze studeerde theologie, maar de preekstoel paste haar niet: geef haar maar de ruimte van een theatervloer.

In 2019 debuteerde zij met haar solo Spelende Mens op Zwolle Unlimited, een paar maanden later ging haar voorstelling Smal Pad in première op het Amsterdam Fringe Festival.

Sinds de theaters sloten gebruikt ze haar site als speelvloer en deelt ze haar verhalen in columns. (Scheelt een hoop gezweet in theaterlicht, en ze hoeft geen make-up op te doen.)

In 2021 ging haar nieuwste voorstelling Mis in première, over het rouwproces rond een miskraam en al het moois, lelijks én grappigs dat daarbij komt kijken.

Nannette is spoken word talent bij Poetry Circle 040 en speler bij muziektheatergroep de Vliegende Speeldoos en bij Contact onderwijsadviesbureau.

In 2015 studeerde zij af als Docent Theater aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Zwolle, in 2012 rondde zij de bachelor Theologie af aan de Theologische Universiteit Kampen.

Wil je reageren of contact opnemen? Stuur een mail naar info[at]nannettepoortinga.com of gebruik het vakje “Reageren” hieronder. 

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s