32. Mis, de voorstelling

Een dik jaar geleden kwam de wereld stil te staan. Die van mij stortte vervolgens ook nog even helemaal in.

Een pandemie en daarbovenop een miskraam. Super.

Het voordeel van een lockdown is dat je vervolgens alle tijd hebt om tussen de brokstukken te kijken hoe je opnieuw iets op kan bouwen. Als je daar ooit weer eens zin in hebt.

Maandenlang heb ik geen theater van binnen gezien. Ik zat er ook niet echt op te wachten. Lag liever op bed. Of op de bank. Of waar je dan ook maar horizontaal de dagen door kan komen.

Maar om een of andere reden kon ik het toch niet laten verhalen te maken.

God maakte de mens naar z’n evenbeeld, staat in Genesis. Ik gebruik dat altijd maar als excuus om zelf ook van alles te maken.

Dus ik begon te schrijven. Niet voor op de speelvloer, maar hier, op deze site. En m’n verhalen werden gelezen! Wat was het heerlijk om jullie reacties op Instagram en Facebook te lezen. Dat moedigde me aan om door te gaan.

Dus mede dankzij jullie bleef ik schrijven. Ondertussen werden sommige blogs in een hoekje van mijn computer bewaard, misschien was dat iets voor een theatervoorstelling, ooit.

En die ‘ooit’ is nu.

Ik heb de voorstelling Mis gemaakt.

Mis

Vol lef en humor zet Nannette Poortinga een persoonlijk verhaal over proberen en mislukken neer. Na een zwangerschap, die eindigt in een miskraam, gaat Nannette tussen al het verdriet op zoek naar hoop en humor. Ze vindt schoonheid in de lelijkste ziekenhuiskamers, bijzondere reacties van de gewoonste mensen, de grap als er ogenschijnlijk weinig te lachen valt. Ze deelt haar gevonden schatten met haar publiek in ongemakkelijke scènes, oprechte liedjes en eerlijke verhalen. Soms met gêne, maar altijd oprecht.

Haar observaties bieden haar publiek een ander perspectief dan ze gewend zijn. Ze geeft met gevatte zinnen ernstige thema’s lucht. Ze neemt het publiek mee in een verhaal van angst om te falen en toch een hoopvolle poging wagen.

De première was in september op het Amsterdam Fringe Festival. 6 avonden speelde ik in Theater de Roode Bioscoop.

Als je de verhalen op m’n site graag volgt dan is deze voorstelling ook echt iets voor jou.

Heel erg bedankt voor het volgen, het lezen, de lieve en leuke reacties. Ik heb zoveel zin om jullie Mis te laten zien!

Foto: Fiona Kelatow

P.s. Als je hier voor het eerst bent en benieuwd bent naar de verhalen die ik eerder schreef: klik dan hier voor de blog waar het mee begon, vanaf daar kan je doorklikken naar de blogs die erop volgden.